zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

По цигарите може да се определят черти от характера



По цигарите може да се определят черти от характера

здраве.bg

Известна информация за характера на човека може да се извлече от това, как той държи цигарата, се казва в статия от изданието Psychology Today. Колкото по-далече е разположена запалената цигара от дланта, толкова човекът, който я държи е по-деликатен и по-чувствителен. Той всъщност е творческа натура и разчита повече на чувствата и емоциите, отколкото на разума и логиката. Такъв човек възприема обкръжаващите го, като се оповава на първия си поглед, на първото си впечатление и се отличава със силна интуиция, което му позволява рядко да греши.

Пушачът, който държи цигарата между палеца и показалеца и като че ли я крие, много добре знае какво иска от живота и умее да защитава своите интереси. Това не означава, че той обича да командва или се стреми към лидерство. Става дума за упоритост, чрез която всеки ден с малки крачки той се доближава до поставената цел.

Пушачът с цигара между средния пръст и показалеца близо до дланта, който при всяко “дръпване” от цигарата доближава до устата цялата си длан е преди всичко интровертен. Той е човек, страхуващ се от всякакви силни чувства и емоции. Той може да демонстрира студенина, отчужденост и дори цинизъм, но характерният жест при пушенето го издава. Така държи цигарата човек с лесно ранима душа, който предпочита да запази дистанция от заобикалящите го хора и не допуска никого до себе си, най-често защото е натрупал горчив опит.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    психология    
 
more news
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.